Εκπαιδευτήρια Μακρυγιάννη - Νηπιαγωγείο στον Κορυδαλλό 
Στα Εκπαιδευτήρια Μακρυγιάννη στον Κορυδαλλό, διαθέτουμε εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς που αναλαμβάνουν τη φύλαξη και εκπαίδευση των μικρών μας φίλων, από ηλικία 5 ετών εώς και 6 ετών.

Βασικοί στόχοι του εκπαιδευτικού μας προγράμματος, είναι η ανάπτυξη του προφορικού λόγου των παιδιών, η σύνδεση του παιχνιδιού με τη μάθηση, η ανάπτυξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας και η ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Η συμμετοχή των γονέων στη μαθησιακή διδασκαλία είναι εξίσου σημαντική για εμάς. Όλα αυτά έχουν ως σκοπό την ήπια και ομαλή μετάβαση των παιδιών από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό.
 
 
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

 
Τα παιδιά μαθαίνουν να γράφουν και να διαβάζουν φωνολογικά τα γράμματα από το Άλφα έως το Ωμέγα. Μαθαίνουν την έννοια της συλλαβής και να δημιουργούν συλλαβές. Τέλος, μαθαίνουν την έννοια της λέξης και φτάνουν να συλλαβίζουν στο τέλος της χρονιάς τις πρώτες τους λέξεις.

Σημαντικό μέρος στο πρόγραμμά μας καταλαμβάνει και η ανάπτυξη του προφορικού λόγου των παιδιών μέσω ειδικά διαμορφωμένων λεκτικών ασκήσεων.
 
 
 
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
 

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

 
Τα παιδιά μαθαίνουν να γράφουν τους απόλυτους αριθμούς από το 1 έως το 20. Μαθαίνουν να συνδέουν τους αριθμούς με διάφορους τομείς της καθημερινότητας τους.

Τέλος, μαθαίνουν τις πρώτες τους μαθηματικές πράξεις, την πρόσθεση και την αφαίρεση.
 
 
 
ΑΓΓΛΙΚΑ
 

ΑΓΓΛΙΚΑ

 
Τα παιδιά μαθαίνουν τα γράμματα του αγγλικού αλφαβήτου από το A έως το Z, καθώς επίσης και τους αριθμούς από το 1 έως το 20.

Μαθαίνουν επίσης πολλές λέξεις της αγγλικής γλώσσας, διαφόρων θεματικών ενοτήτων όπως τα χρώματα, τα ζώα, τα μέλη της οικογένειας, τα μέρη του σώματος, φρούτα, λαχανικά κ.α. ... Διαβάστε περισσότερα
 
 
 
 
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ & ΑΣΚΗΣΕΙΣ
 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ & ΑΣΚΗΣΕΙΣ

 
Το εβδομαδιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του νηπιαγωγείου εμπλουτίζεται από τα εξής:

Θέτουμε ένα εβδομαδιαίο θέμα, με βάση την εποχή του χρόνου και τα ερεθίσματα που προκαλούνται από αυτό στα παιδιά. (πρωτοβρόχια, χιόνια, χριστουγεννιάτικες εορτές, πέταγμα αετού την Καθαρή Δευτέρα κ.α.)

Ασκήσεις έκφρασης, ασκήσεις σύγκρισης - ταύτισης, ασκήσεις προσανατολισμού, συμπληρωματικές προγραφικές ασκήσεις (οι ... Διαβάστε περισσότερα
 
 
 
ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ
 

ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ

 
Το πρόγραμμα των εκπαιδευτηρίων μας, με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα του νηπιαγωγείου του Υπουργείου Παιδείας, εντάσσει στο πρόγραμμα του την ευέλικτη ζώνη η οποία ασχολείται με θέματα που αφορούν την κοινωνία και το περιβάλλον μέσω κατάλληλα διαμορφωμένων δραστηριοτήτων, κατασκευών και εκδρομών.

Στόχος μας είναι η διεύρυνση της σκέψης των παιδιών, ώστε να ευαισθητοποιηθούν και για άλλα θέματα και να προοδεύσουν και ως άνθρωποι και ως αυριανά μέλη της κοινωνίας.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 
Στο πρόγραμμα εντάσσεται (επιπλέον του καθημερινού μαθήματος των Αγγλικών) μια ώρα την εβδομάδα, το μάθημα των αγγλικών με καθηγήτρια, η οποία είναι ειδικευμένη να διδάσκει σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Επίσης δραστηριοποιούνται μια ώρα την εβδομάδα σε θέματα πληροφορικής, ηλεκτρονικών υπολογιστών, με ειδικά προγράμματα διαμορφωμένα για αυτήν την ηλικία, που εξοικειώνουν τα παιδιά στη χρήση των υπολογιστών και είναι αρκετά διασκεδαστικά.

Επίσης, δίνεται βάση στη φυσική αγωγή των παιδιών με το μάθημα της γυμναστικής ενώ υπάρχει η δυνατότητα επιλογής του μαθήματος τένις.

Σκοπός μας λοιπόν είναι, μέσω όλων αυτών, η συγκρότηση ενός μαθησιακού - αναπτυξιακού περιβάλλοντος το οποίο εστιάζει το ενδιαφέρον του στο παιδί και στη συνολική ανάπτυξή του. Σκοπός μας επίσης είναι να ακούγεται η φωνή των παιδιών και να λαμβάνονται υπόψη οι προηγούμενες γνώσεις και εμπειρίες τους από το σπίτι. Να ενθαρρύνεται η ενεργός συμμετοχή των παιδιών στις δραστηριότητες που αναπτύσσονται στο νηπιαγωγείο. Να προκαλείται η φυσική τους περιέργεια, να ενεργοποιείται η σκέψη τους και να απελευθερώνεται η δημιουργικότητά τους και τέλος να εξατομικεύονται οι μαθησιακές διαδρομές και να προσαρμόζονται στο ρυθμό ανάπτυξης του κάθε παιδιού.
 
 
 
 
 
 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 
 
Οι μαθητές μας, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, παρακολουθούν εκπαιδευτικά προγράμματα, πραγματοποιούν επισκέψεις σε μουσεία, κάνουν περιπάτους. Η κάθε επίσκεψή μας είναι πλήρως οργανωμένη είτε από ξεναγούς (αν πρόκειται για αρχαιολογικούς χώρους, είτε από ειδικούς εκπαιδευτές όταν πρόκειται για εκπαιδευτικά προγράμματα ). Ακόμα και στους απλούς περιπάτους, παίζουμε με τους μαθητές μας και προσπαθούμε να ερχόμαστε σε επαφή μαζί τους και έξω από το στενό σχολικό περιβάλλον, δημιουργώντας έτσι σχέσεις αγάπης και ενδιαφέροντος.

Στις εθνικές επετείους, τα Χριστούγεννα και στο τέλος της σχολικής χρονιάς διοργανώνουμε εορταστικές εκδηλώσεις με πρωτότυπα θέματα.

Επίσης, το Πάσχα γίνεται bazaar και διάφορες άλλες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις που ποικίλλουν από χρονιά σε χρονιά .
 
 
 
 
 
 
 
Ιδιόκτητα Σχολικά Λεωφορεία | Εκπαιδευτήρια  Μακρυγιάννη
 
Οι μαθητές μας μετακινούνται με ιδιόκτητα σχολικά λεωφορεία , πλήρως εφοδιασμένα, για να τους προσφέρουν την απαραίτητη ασφάλεια στη μετακίνησή τους . Αρχή μας είναι να παραμένει το παιδί όση λιγότερη ώρα γίνεται μέσα στα σχολικά. Για αυτό έχουμε σε λειτουργία 6 σχολικά και μειώνουμε το χρόνο μεταφοράς των παιδιών από το σπίτι στο σχολείο και το αντίστροφο.

Τέλος, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον που δείξατε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμά μας, και ευχόμαστε σε μια μελλοντική συνεργασία.
 
Jump to top