Εκπαιδευτήρια Μακρυγιάννη - Παιδικός Σταθμός στον Κορυδαλλό 
Στα Εκπαιδευτήρια Μακρυγιάννη στον Κορυδαλλό, διαθέτουμε εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς που αναλαμβάνουν τη φύλαξη και εκπαίδευση των μικρών μας φίλων, από ηλικία 15 μηνών εώς και 4 ετών.

Βασικοί στόχοι του εκπαιδευτικού μας προγράμματος, είναι η ανάπτυξη του προφορικού λόγου των παιδιών, η σύνδεση του παιχνιδιού με τη μάθηση, η ανάπτυξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας και η ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Η συμμετοχή των γονέων στη μαθησιακή διδασκαλία είναι εξίσου σημαντική για εμάς. Όλα αυτά έχουν ως σκοπό την ήπια και ομαλή μετάβαση των παιδιών από το παιδικό σταθμό στο νηπιαγωγείο.
 
 
 
ΝΟΗΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ
 

ΝΟΗΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

 
Η νοητική εξέλιξη των προνηπίων γίνεται με ασκήσεις που είναι βασισμένες στην πολύπλευρη ανάπτυξη του παιδιού.

Έτσι τα παιδιά ασχολούνται με :

  • Ασκήσεις παρατηρητικότητας
  • Ασκήσεις γνώσεων
  • Ασκήσεις αντιστοίχησης
  • Ασκήσεις ποσοτήτων
  • Χωροχρονικές ασκήσεις

Οι παραπάνω ασκήσεις βοηθούν να παρατηρούν τα σωστά αντικείμενα, να κατανοούν τις διαφορές, να αντιστοιχίζουν αιτιολογώντας την επιλογή τους και να κινούνται στο χώρο (αισθητοποίηση δεξιοτήτων).
 
 
 
 
 
ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ
 

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

 
Η συναισθηματική εξέλιξη των προνηπίων πραγματοποιείται με ερεθίσματα που παίρνουμε από τις εποχές, τις εορτές και τη θεματολογία κάθε μήνα.

Τα προνήπια μαθαίνουν να συζητούν, να εκφράζονται και να αιτιολογούν την άποψή τους μέσα από δραστηριότητες όπως :

  • Ομαδικά παιχνίδια
  • Αισθητική αγωγή
  • Θεατρική αγωγή - Κουκλοθέατρο
  • Μουσική αγωγή
 
 
 
 
 
EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ
 

EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

 
Προγραφικές ασκήσεις
Τα παιδιά μαθαίνουν ως φωνούλες τα γράμματα της αλφαβήτας από το ’λφα ως το Ωμέγα . Μέσα από πληθώρα δραστηριοτήτων προσπαθούν να σχηματίσουν το γράμμα -φωνούλα και να φωτογραφίσουν τη γραφή του.

Προμαθηματικές ασκήσεις
Σκοπός των ασκήσεων αυτών είναι να μάθουν τα παιδιά να αναγνωρίζουν και να γράφουν τους αριθμούς από το 1 ως το 10. Αριθμώντας αντικείμενα προσπαθούν να αντιληφθούν την έννοια του κάθε αριθμού καθώς και τη χρησιμότητα των αριθμών στην καθημερινή τους ζωή .

Αγγλικά
 Διαβάστε περισσότερα
 
 
 
 
 
 
 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

 
Μια φορά την εβδομάδα καθηγήτρια φυσικής αγωγής απασχολεί τα προνήπια με συγκεκριμένο πρόγραμμα .
Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με παραδοσιακά παιχνίδια, παραδοσιακούς χορούς και αθλήματα.
 
 
 
Πρόγραμμα σίτισης - Μεσημεριανή ξεκούραση
 
Για όσους το επιθυμούν υπάρχει η δυνατότητα σίτισης (δεκατιανό και μεσημεριανό). Το πρόγραμμα φαγητού είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των παιδιών και σας αποστέλλεται στην αρχή κάθε μήνα στο σπίτι.

Επίσης, τα παιδιά που παραμένουν μέχρι τις 5:00 το απόγευμα στο σχολείο έχουν τη δυνατότητα να κοιμηθούν.
 
 
 

 
 
 
 
 
Παιδίατρος
 
Κάθε μήνα η Παιδίατρος επισκέπτεται το χώρο του σχολείου, εξετάζει όλα τα παιδιά και σας ενημερώνει με γραπτό σημείωμα για την υγεία των μικρών μας μαθητών.
 
 
 

 
 
 
 
 
Παιδοψυχολόγος
 
Εβδομαδιαία οι μαθητές μας, σε επίπεδο τμήματος, παρακολουθούνται από τον παιδοψυχολόγο μας. Έτσι έχουμε τη δυνατότητα να αντιληφθούμε προβλήματα στο ενδο-οικογενειακό περιβάλλον όπως η αλλαγή συμπεριφοράς με τον ερχομό ενός νέου μέλους στην οικογένεια. Επίσης, όσοι γονείς το επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να έρχονται σε επαφή με τον παιδοψυχολόγο μέσα στο χώρο του σχολείου, και να τον συμβουλεύονται σε οτιδήποτε τους απασχολεί.
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
Σχολικά Λεωφορεία
 
Οι μαθητές μας μετακινούνται με ιδιόκτητα σχολικά λεωφορεία, πλήρως εφοδιασμένα, για να τους προσφέρουν την απαραίτητη ασφάλεια στη μετακίνησή τους. Αρχή μας είναι να παραμένει το παιδί όση λιγότερη ώρα γίνεται μέσα στα σχολικά. Για αυτό έχουμε σε λειτουργία 6 σχολικά και μειώνουμε το χρόνο μεταφοράς των παιδιών από το σπίτι στο σχολείο και το αντίστροφο.

Τέλος, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον που δείξατε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμά μας και ευχόμαστε σε μια μελλοντική συνεργασία.
 
 
 

 
 
 
 
 
Jump to top