Εκπαιδευτήρια Μακρυγιάννη - Δημοτικό στον Κορυδαλλό 
Στα Εκπαιδευτήρια Μακρυγιάννη στον Κορυδαλλό, διαθέτουμε εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς που αναλαμβάνουν τη φύλαξη και εκπαίδευση των μικρών μας φίλων, από ηλικία 6 ετών εώς και 12 ετών.

Βασικοί στόχοι του εκπαιδευτικού μας προγράμματος, είναι η σωστή εκμάθηση του γραπτού και προφορικού λόγου, η ευχάριστη μάθηση και απόκτηση γνώσεων μέσα από πληθώρα δραστηριοτήτων και πολυμέσων και η ανάπτυξη τόσο στο γνωστικό όσο και στον αισθητικό - καλλιτεχνικό τομέα.

Σημαντική αξία για εμάς, είναι η κοινωνικοποίηση των παιδιών και η σωστή διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους για τη μετέπειτα ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Στα Εκπαιδευτήρια Μακρυγιάννη, παρέχουμε τη, απαραίτητη προετοιμασία των παιδιών για τις εξετάσεις που ακολουθούν στο Γυμνάσιο.
 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

 
 
 
Ελληνική Γλώσσα | Εκπαιδευτήρια Μακρυγιάννη
 
 
 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

 
Τα παιδιά μαθαίνουν να χρησιμοποιούν σωστά την ελληνική γλώσσα. Έμφαση δίνουμε στην εκμάθηση των γραμματικών αλλά και συντακτικών κανόνων. Η γνώση των γραμματικών και συντακτικών φαινομένων οδηγούν στη σωστή έκφραση, τόσο στον γραπτό, όσο και στον προφορικό λόγο. Ένθετα γραμματικής και συντακτικού, προσαρμοσμένα στην ύλη και στο επίπεδο κάθε τάξης, καλύπτουν τα κενά των σχολικών βιβλίων και βοηθούν στη μεθοδική αφομοίωση των φαινομένων της ελληνικής γλώσσας. Καθημερινά δίνουμε στα παιδιά ... Διαβάστε περισσότερα
 
 
 
 
 

ΕΚΘΕΣΗ

 
Πρωταρχικός μας στόχος είναι η σωστή απόδοση γραπτού κειμένου σε όλες τις μορφές του ( γράμμα, επιστολή, έκθεση ιδεών, περιγραφή κ.α). Δεδομένου ότι τα παιδιά στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο οφείλουν να εκφράζονται σωστά, έχουμε εισάγει το μάθημα της έκθεσης από την Α Δημοτικού.

Ένθετα, που έχουμε εμείς οι ίδιοι γράψει, βοηθούν το παιδί να μάθει να εκφράζεται σωστά, ώστε στο τέλος να παράγει μόνο του σωστά ένα γραπτό κείμενο.
 
 
 
Έκθεση | Εκπαιδευτήρια Μακρυγιάννη
 
 
 
 
 
Μαθηματικά | Εκπαιδευτήρια Μακρυγιάννη
 
 
 

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

 
Βασικός στόχος μας είναι, όχι μόνο η εκμάθησή τους, αλλά η σωστή εμπέδωση και αφομοίωση που θα οδηγήσει στη ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ. Σχετικό φυλλάδιο πάνω στην ημερήσια ύλη, δίδεται στα παιδιά ως εργασία για το σπίτι.

Παρατήρηση:
Τα Ένθετα που χρησιμοποιούμε στα βασικά μαθήματα, δεν έχουν σαν στόχο την ... Διαβάστε περισσότερα
 
 
 
 
 

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

 
Εφοδιάζουμε τα παιδιά με τη γνώση ξένων γλωσσών. Από την Α΄ Δημοτικού οι μαθητές διδάσκονται την Αγγλική γλώσσα (3 ώρες εβδομαδιαίως) και από την Δ΄ Δημοτικού αρχίζουν την εκμάθηση της Γαλλικής (2 ώρες εβδομαδιαίως ). Η πολυετής συνεργασία μας με το Cambridge College δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές μας, από τη Γ δημοτικού, να δίνουν εξετάσεις και να ελέγχουν την πρόοδο των γνώσεών τους . Από το νέο σχολικό έτος, θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής, σαν δεύτερη ξένη γλώσσα, της Γερμανικής (από την Δ΄Δημοτικού).
 
 
 
Ξένες Γλώσσες | Εκπαιδευτήρια Μακρυγιάννη
 
 
 
 
 
Δευτερεύοντα Μαθήματα | Εκπαιδευτήρια Μακρυγιάννη
 
 
 

ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

 
Τα παιδιά μαθαίνουν να διαβάζουν σωστά, να αναπτύσσουν την κριτική και αφαιρετική τους ικανότητα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουμε για το μάθημα της Ιστορίας. Επιπλέον πληροφορίες, κατασκευές και άλλες δραστηριότητες δίνουν το κίνητρο στους μαθητές μας να ασχοληθούν με το μάθημα αυτό και να το αγαπήσουν.

Από τη Γ ΄Δημοτικού που εισάγονται στο πρόγραμμα τα δευτερεύοντα μαθήματα, σε κάθε ενότητα, τα παιδιά γράφουν επαναληπτικά διαγωνίσματα.
 
 
 
 
 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ

 
Οι μαθητές μας έρχονται σε επαφή με τη νέα τεχνολογία, μαθαίνουν να χειρίζονται τον υπολογιστή και να αναζητούν πληροφορίες στο διαδίκτυο. Από την Α ΄Δημοτικού τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη νέα τεχνολογία.
 
 
 
Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές | Εκπαιδευτήρια Μακρυγιάννη
 
 
 
 
 
Μουσική | Εκπαιδευτήρια Μακρυγιάννη
 
 
 

ΜΟΥΣΙΚΗ

 
Καθ΄όλη τη διάρκεια της φοίτησής τους στο δημοτικό, οι μαθητές μας έρχονται σε επαφή με το μάθημα της μουσική. Η εκμάθηση της melodica (από την Α΄Δημοτικού) και η δημιουργία χορωδίας μάς δίνει τη δυνατότητα να πλαισιώνουμε τις εκδηλώσεις μας με τραγούδια και μουσική από τα ίδια τα παιδιά.
 
 
 
 
 

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

 
Ακόμη και στο μάθημα της φυσικής αγωγής δίδεται η πρέπουσα σημασία. Καθηγήτρια φυσικής αγωγής, με ειδίκευση στους παραδοσιακούς χορούς, εξοικειώνει τους μαθητές, τόσο με τα αθλήματα, όσο και με τους χορούς της πατρίδας μας.
 
 
 
Γυμναστική | Εκπαιδευτήρια Μακρυγιάννη
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 
 • Τένις

Στο σχολείο υπάρχουν τμήματα τένις. Όποιο παιδί επιθυμεί ασχολείται με το άθλημα της αντισφαίρισης. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς μοιράζονται έπαινοι και αναμνηστικά διπλώματα, ενώ οι μαθητές των μεγάλων τάξεων διοργανώνουν αγώνες στο Πρέσσοφ. • Αισθητική - Θεατρική Αγωγή

Με ποικίλες δραστηριότητες φέρνουμε τα παιδιά σε επαφή με διάφορα υλικά και τα παροτρύνουμε να εκφραστούν μέσα από καλλιτεχνικές δημιουργίες (κολλάζ, δαχτυλομπογιές, νερομπογιές, χαρτοκοπτική κ.α.
 
 
 
 
 
 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 
 
Οι μαθητές μας, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, παρακολουθούν εκπαιδευτικά προγράμματα, πραγματοποιούν επισκέψεις σε μουσεία, κάνουν περιπάτους. Η κάθε επίσκεψή μας είναι πλήρως οργανωμένη είτε από ξεναγούς (αν πρόκειται για αρχαιολογικούς χώρους, είτε από ειδικούς εκπαιδευτές όταν πρόκειται για εκπαιδευτικά προγράμματα ). Ακόμα και στους απλούς περιπάτους, παίζουμε με τους μαθητές μας και προσπαθούμε να ερχόμαστε σε επαφή μαζί τους και έξω από το στενό σχολικό περιβάλλον, δημιουργώντας έτσι σχέσεις αγάπης και ενδιαφέροντος.

Στις εθνικές επετείους, τα Χριστούγεννα και στο τέλος της σχολικής χρονιάς διοργανώνουμε εορταστικές εκδηλώσεις με πρωτότυπα θέματα.

Επίσης, το Πάσχα γίνεται bazaar και διάφορες άλλες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις που ποικίλλουν από χρονιά σε χρονιά.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ

 
Τα Εκπαιδευτήρια μας, αποτέλεσαν το πρώτο Ιδιωτικό Σχολείο που εντάχθηκε στις Διαθεματικές δραστηριότητες, όταν η Διαθεματική και Διαπολιτισμική Εκπαίδευση (Ευέλικτη Ζώνη) δεν είχε ακόμη ενταχθεί στο Αναλυτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και εφαρμοζόταν πιλοτικά. Φέτος εργαζόμαστε πειραματικά σε καινοτόμο δράση με θέμα «Ομαλή μετάβαση από το Νήπιο στο Δημοτικό».

Η πείρα μας και ο ζήλος των Εκπαιδευτικών αποτελούν πολύτιμα εφόδια για την πραγματοποίηση προγραμμάτων που καλλιεργούν τα παιδιά, αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους, αυξάνουν την αυτοπεποίθησή τους και φέρνουν στην επιφάνεια τα ταλέντα και τις ιδιαίτερες ικανότητες κάθε μαθητή.
 
 
 
 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ

 
 
Παιδοψυχολόγος | Εκπαιδευτήρια Μακρυγιάννη
 

ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

 
Εβδομαδιαία οι μαθητές μας, σε επίπεδο τάξης, παρακολουθούνται από τον παιδοψυχολόγο μας. Έτσι έχουμε τη δυνατότητα να αντιληφθούμε έγκαιρα προβλήματα δυσαναγνωσίας, δυσλεξίας κ.α. , αλλά και προβλήματα στο ενδο-οικογενειακό περιβάλλον, όπως η αλλαγή συμπεριφοράς με τον ερχομό ενός νέου μέλους στην οικογένεια.

Επίσης,... Διαβάστε περισσότερα
 
 
 
Τμήμα Μελέτης | Εκπαιδευτήρια Μακρυγιάννη
 

ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΗΣ

 
Στα εκπαιδευτήριά μας, λειτουργεί και τμήμα Μελέτης.

Έμπειροι εκπαιδευτικοί βοηθούν τους μαθητές να εργαστούν σωστά, επεξηγούν τις απορίες τους και τους προετοιμάζουν για τα μαθήματα της επόμενης ημέρας.
 
 
 
Σεμινάρια - Ημερίδες | Εκπαιδευτήρια Μακρυγιάννη
 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΗΜΕΡΙΔΕΣ

 
Θεωρούμε απαραίτητη τη διαρκή ενημέρωση και κατάρτιση των εκπαιδευτικών μας. Το εκπαιδευτικό προσωπικό παρακολουθεί τις ημερίδες που διοργανώνονται πάνω στα εκπαιδευτικά θέματα, ώστε να είναι γνώστης όλων των εξελίξεων που σημειώνονται στην εκπαίδευση και ιδιαίτερα στις νέες μεθόδους διδασκαλίας.

 Διαβάστε περισσότερα
 
 
 
 
 
Ιδιόκτητα Σχολικά Λεωφορεία | Εκπαιδευτήρια Μακρυγιάννη
 
Οι μαθητές μας μετακινούνται με ιδιόκτητα σχολικά λεωφορεία, πλήρως εφοδιασμένα, για να τους προσφέρουν την απαραίτητη ασφάλεια στη μετακίνησή τους. Αρχή μας είναι να παραμένει το παιδί όση λιγότερη ώρα γίνεται μέσα στα σχολικά. Γι' αυτό έχουμε σε λειτουργία 6 σχολικά και μειώνουμε το χρόνο μεταφοράς των παιδιών από το σπίτι στο σχολείο και το αντίστροφο.
 
Jump to top